استایل
کفش ایمنی مناسب
ضرورت خرید کفش ایمنی
کفش ایمنی برای مشاغل پرخطر، وسیلهای ضروری محسوب میگردد. در مشاغل پرخطر در معادن، کارگاهها، ساختمان سازی و… احتمال برخورد مواد سنگین، تیز، برنده و خطرناک وجود دارد. هنگام کار کردن باید موارد ایمنی را در نظر گرفت تا از آسیبها و صدمات احتمالی جلوگیری شود. یکی از این وسایل کفش ایمنی است که با داشتن ویژگی مناسب با نوع کاری که انجام میدهید سبب میشود میزان آسیبها به حداقل برسد. در این مطلب به بیان نکاتی میپردازیم تا بتوانید کفش ایمنی مناسب برای افزایش ایمنی خود در حین کار کردن را برای خرید انتخاب نمایید.
خطرات موجود در محیط و جلوگیری از آسیب به وسیلهی کفش ایمنی
پرتاب شدن اشیای سنگین، تیز و برنده
احتمال ریختن مواد مذاب و یا مایعات خطرناک بر روی پا
احتمال برق گرفتگی در محیط
کار با مواد قابل اشتعال
کار کردن در محیطهای بسیار سرد و یا گرم در آب
محیطی که دارای سطوح ناهموار است
انواع کفش ایمنی چیست ؟
کفش سرپنجه فولاد : اگر شما در قسمت کارگاه ها و کارخانه های صنعتی کار میکنید یا محیط کاری شما اسیدی ، نفتی ، روغنی و … هست استفاده از این کفش ها برای شما واجب می باشد چرا که این نوع کفش ها پنجه ی فولادی دارند و معمولاً زیره ی شان پلی یورتان هست و جزو کفش ایمنی سبک هستند که تا ۸۰ درجه ی سانتی گراد مقاومت دارند
کفش سرپنجه کامپوزیت: کفش های کامپوزیتی عایق جریان الکتریسیته هستند و برای کسانی که با برق سرکار دارند مناسب می باشد و دارای دو نوع مختلف ضد جریان بالا و کم هستند که در مواردی میتوانید انواع کفش ایمنی بدون بند کامپوزیت هم پیدا کنید
کفش رویه فلزی: رویه این نوع کفش فلز می باشد که از تمام قسمت پا در برای اجسام تیز مانند میخ ، شیشه و… محافظت میکند و کسانی که در محیط های ساختمانی یا صعنتی کار میکنند مناسب هست که جزو کفش ایمنی سبک به حساب میآید
کفش ایمنی زیره لاستیک : این نوع کفش ها دارای زیره ی لاستیک هستند که جزو کفش ایمنی سبک نیستند و وزن بالایی دارند و مخصوص شغل های که محیط کاری اسیدی یا دمای بالا هست می باشند چرا که زیره ی بسیار مقاومی دارند و درجه ی ذوب آن ها ۲۷۰ هست
نکات مربوط به خرید کفش ایمنی
انتخاب کفش ایمنی مناسب که دارای رویه، زیره و یا قالب مناسب باشد با توجه به تنوع موجود در بازار کار سادهای نیست. در ادامه نکاتی را بیان میکنیم که بتوانید انتخاب مناسبی داشته باشید :
ابتدا شغل خود و نکات ایمنی مربوط به آن را در نظر داشته باشید. کار کردن شما ممکن است چه صدماتی را به همراه داشته باشد، سپس با توجه به آن کفش ایمنی مورد نظر خود را انتخاب نمایید .
زیرهی کفش ایمنی از جنس پلی یورتان و به صورت تزریق مستقیم باشد. این زیره برای محیطهایی که با مواد اسیدی و یا روغنی کار میکنید بسیار مناسب است. همچنین مانع از سُر خوردن و یا عبور جریان برق میباشد . در قسمت پنجه باید فولاد و یا فایبر گلاس به کار رفته باشد .
حتما هنگام انتخاب کفش ایمنی، راحت بودن مچ پایتان را چک کنید. ضخیم بودن رویه و زیرهی کفش نباید مانع گام برداشتن شما شود
اگر در مکانی کار میکنید که دارای جریان برق است، کفش ایمنی با رویهی چرم و اگر در محیطی هستید که با مواد شیمیایی متنوعی سروکار دارید، با رویهی پی وی سی که برایتان انتخاب مناسبتری است از لحاظ اقتصادی انتخاب کفش ایمنی با طول عمر بالاتر برای افراد در اولویت است. رویهی چرمی دیرتر فرسوده شده و طول عمر بیشتری دارد .
هر فردی حداقل به مدت 8 ساعت از کفش ایمنی در محیطهای پرخطر کاری استفاده میکند. با توجه به زمان زیادی که پا داخل کفش قرار دارد و با توجه به ویژگیهای دمایی محیط، تهویهی مناسب از مواردی است که باید به آن توجه ویژهای داشته باشید. محیطهای بسیار گرم زمینه را برای رشد باکتریها و قارچها فراهم میآورد و پا را مستعد انواع بیماریها میسازد .
قابلیت ضد آب بودن کفش ایمنی را در هنگام خرید در نظر داشته باشید. مهم است که در هنگام قرار گرفتن فرد در محیطهای کاری متفاوت، آب به داخل کفش نفوذ پیدا نکند .
در مواردی کفش ایمنی با قابلیت میانی EVA ساخته میشود که لایهی میانی سبب میشود کمترین فشار از محیط به پا وارد شود و میزان راحتی پا در کفش را افزایش میدهد.
حتما چندین مدل را برای پوشیدن انتخاب نمایید. وزن سبک را مد نظر داشته باشید. هر چه کفش سبکتر باشد، میزان نیروی وارد شده به پای شما نیز کاهش مییابد و دیرتر خسته میشوید .